Een vzw gestart door een aantal enthousiastelingen, gedreven voor een land waar ze hun hart hebben verloren, "The smiling coast of Africa" beter vertaald als "The Gambia".
Het eerst grote evenement dat door Warme Gloed werd georganiseerd is het zoeken van een nieuwe thuis voor "Sjareltje".  Een oude knar (naar westerse normen) van een brandweerwagen maar nog steeds vol spirit en karakter.

Zodoende zijn een aantal vrijwilligers met "Sjareltje" - de brandweerwagen - vertrokken naar The Gambia, om deze te doneren aan het brandweerkorps van de regio Banjul.
Na deze geslaagde actie kon de hulp natuurlijk niet stoppen en zijn er snel een aantal zaken gevolgd.  Een samenwerking met een andere organisatie had de eigen acties op een lager pitje gezet.  Het doel bleef steeds hulpverlening met als voornaamste accenten opleiding voor kinderen, gezondheidszorg en een blijvend verschil kunnen maken voor de mensen ter plaatse.

Uiteindelijk is de conclusie gekomen dat sommige zaken toch vlotter en beter gaan als je het zelf doet.  Na wat bezinningsmomenten met de nodige reflecties, zoektochten en dialogen hebben we met verenigde krachten nieuw leven geblazen in de vzw Warme Gloed.

Belangrijkste doelen zijn:

  • hulpverlening voor kinderen d.m.v. onderwijs en sport om een toekomst perspectief te kunne bieden
  • lokale bevolking toegang geven tot gezondheidszorg
  • basis (infra-)structuur opbouwen in samenwerking met de lokale bevolking
 

Deze doelen moeten allemaal kaderen binnen een afgebakende tijdsperiode en omkaderd project.  Op deze manier willen we de mensen ter plaatse helpen zelfstandig antwoorden kunnen bieden op deze noden en niet afhankelijk worden van hulpverlening.

"Het mag niet de bedoeling zijn iemand telkens vis te brengen, het is de bedoeling om de mensen te leren vissen".

Scroll to top